Εκτόξευση διαστημοπλοίου από τη Γη και προσάραξή του σε διαστημικό σταθμό. - 7ο Δημοτικό Σχολείο ΙωαννίνωνΕκτόξευση διαστημοπλοίου από τη Γη και προσάραξή του σε διαστημικό σταθμό.


Σχολική χρονιά: 2015-2016

Νομός: Ιωαννίνων

Σχολείο: 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Τάξη: Στ Δημοτικού

Υπεύθυνοι καθηγητές
Γιώτη Σοφία

Ομάδα μαθητών
Ζερβός Φίλιππος
Βλάχος Ευστάθιος
Γαβρίλα Εφραιμία
Δογορίτη Άλμα Μαρία
Γιούτσου Μαρία


Περιγραφή


Το έργο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου  Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα τον Γαλαξία μας. 

O προγραμματισμός έγινε έτσι ώστε:

Το διαστημόπλοιο να ξεκινά την πορεία προς τον διαστημικό σταθμό όταν η ένταση του ήχου που θα περάσει από το μικρόφωνο θα είναι μεγαλύτερη του 30.

 Έπειτα να κινείται με σταθερή ταχύτητα μέχρι η απόσταση του διαστημοπλοίου από τον διαστημικό σταθμό να είναι μικρότερη του 100. Τότε το διαστημόπλοιο να σταματά για λίγο και να ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα για την θέση του διαστημοπλοίου. 

 Κατόπιν το διαστημόπλοιο να κινείται με σταθερή αλλά μικρότερη από την προηγούμενη ταχύτητα μέχρι η απόστασή του από τον διαστημικό σταθμό να είναι μικρότερη του 60. Τότε το διαστημόπλοιο να σταματά για λίγο και να ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα για την θέση του διαστημοπλοίου.

Τέλος το διαστημόπλοιο να κινείται με σταθερή αλλά μικρότερη από την προηγούμενη ταχύτητα μέχρι η απόστασή του από τον διαστημικό σταθμό γίνει μηδέν. Τότε το διαστημόπλοιο σταματά να κινείται και ακούγεται σχετικό μήνυμα για την προσάραξή του.

Λογισμικό
Gimp, Scratch

Video Ιστοσελίδα έργου ή αποθήκευση πρωτότυπου
http://7dim-ioann.ioa.sch.gr/wordpress/?p=730