Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Arkanoid1821 - Μουσικό Σχολείο Άρτας

 

Τίτλος έργου (title): Arkanoid1821

Ετικέτες (tags): Scratch, Παιχνίδι, Ιστορία

Περιφερειακή Ενότητα (prefecture): Άρτας

Σχολείο (school): Μουσικό Σχολείο Άρτας

Τάξη (class): Α Γυμνασίου

Υπεύθυνοι καθηγητές (teachers)
Τσάιμος Άρης Κατσούλας Βάιος Γιαννούτσος Παναγιώτης

Ομάδα μαθητών (students)
Βασιλείου Ελευθέριος Βασιλείου Λουίζα Γιαννούτσος Γεράσιμος Καραγεώργος Χρήστος Κασελούρης Ελευθέριος - Σπυρίδων Κουτσούπα Λαμπρινή Κρίκα Ευαγγελία Κρίκας Παναγιώτης Λιούκα Σωτηρία Μαλισιόβας Απόστολος Μπόζιου Αργυρώ Νάκου Κατερίνα Τζιανούμης Λουκάς Τσιρογιάννης Άρης Χάιτας Άγγελος

Περιγραφή (description)
Υλοποίηση παιχνιδιού σε Scratch βασιζόμενοι στις μεγάλες μάχες που έδωσαν οι Έλληνες για να απελευθερωθούν από τον Τουρκικό ζυγό. Την μουσική - μελωδία την δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Είδος έργου (category)
Προγραμματισμός

Λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε (software)
Scratch

Άλλες πληροφορίες (info)
Το παιχνίδι στηρίχθηκε στο ρετρό παιχνίδι Arkanoid χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ιστορία και την Ελληνική Επανάσταση. Τον ήχο τον δημιούργησαν οι μαθητές. Για να παίξει κάποιος το παιχνίδι απλά κουνάει με το ποντίκι ή με το δάκτυλο εάν είναι τάμπλετ ή κινητό τον ήρωα και προσπαθεί να χτυπήσει τα πορτοκαλί τουβλάκια μαζεύοντας 200 πόντους (200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση). Κάθε πορτοκαλί τουβλάκι αντιπροσωπεύει μια μεγάλη μάχη και δίνει 20 πόντους. Αν η μπάλα πέσει κάτω 3 φορές ο παίκτης χάνει και η επανάσταση προσωρινά αποτυγχάνει.

Κώδικας ενσωμάτωσης έργου (code)


Ιστοσελίδα (webpage)
https://scratch.mit.edu/projects/510565407/fullscreen/

Χαρακτηριστική εικόνα (image)