2η Ανακοίνωση

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 

θα πραγματοποιηθεί στις 2 - 4 Απριλίου 2015  και στα Ιωάννινα.

 

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής να συμμετέχουν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα, λαμβάνοντας μέρος στην τοπική οργανωτική επιτροπή και παρουσιάζοντας έργα που δημιούργησαν με τους μαθητές στο σχολείο τους.

Για πληροφορίες: http://www.digifest.info/home
και στην ιστοσελίδα του τοπικού Φεστιβάλ στα Ιωάννινα: http://digifest-ioa.blogspot.gr/

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Τα έργα δημιουργούνται από μαθητές στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ.
Επίσης, γίνονται δεκτά έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας κ.ά) ή σε κάποιο διαθεματικό / διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας του μαθήματος της Πληροφορικής με άλλα μαθήματα.
Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο.

Επιπλέον προϋποθέσεις:

(α) Σύντομη παρουσίαση (μέχρι 8 λεπτά) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο.
(β) Παρουσία ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο χώρο της Έκθεσης για διάστημα 2-3 ωρών ώστε να προβάλλουν, να εκθέτουν και να επικοινωνούν το έργο τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ
(γ) Υπολογιστής του σχολείου όπου θα είναι εγκατεστημένο το ψηφιακό έργο.
(δ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού για το έργο στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής. 

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα της έδρας τους, με την επισήμανση ότι η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή!

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν την φόρμα που υπάρχει στο http://digifest-ioa.blogspot.gr/

Παρακαλούμε να υποβάλετε μία φόρμα για κάθε σχολείο και μέχρι τις 28/2/2015.

Ειδικά για τα σχολεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούν να λάβουν μέρος και εξ αποστάσεως αποστέλλοντας την παρουσίαση των μαθητών σε βίντεο.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να βοηθήσουν συμμετέχοντας στην Οργανωτική Επιτροπή είτε από τώρα είτε κατά τις ημέρες του φεστιβάλ να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα που υπάρχει στο  http://digifest-ioa.blogspot.gr/

Θα ακολουθήσει μία 3η Ανακοίνωση τον Μάρτιο για την Αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ, στην οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη κάνει αίτηση να συμπληρώσουν κατάλληλη φόρμα με την οποία θα γίνεται αυτόματη ανάρτηση του μαθητικού έργου στο τοπικό ιστολόγιο (http://digifest-ioa.blogspot.gr/).

Ευχαριστούμε

Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή

Δημήτρης Κράββαρης
Μαρία Τζούμα
Αλέκα Ραχιώτη
Μπασούνας Θανάσης
Μπέλλου Ιωάννα